Оновлений серцево-судинний центр

670

Оновлений серцево-судинний центр розпочинає приймати пацієнтів. Заклад тривалий час знаходився на ремонті. За понад три роки там повністю оновили технічну базу, зробили ремонт приміщення, збудували кисневу станцію. Усе це відбулося завдяки  спів фінансуванню – частину коштів виділив обласний бюджет, понад 60 мільйонів  надав державний фонд регіонального розвитку.

На урочисте відкриття приїхали поважні гості, народні депутати та місцева влада. Серед тих, хто вперше побував в оновлених стінах закладу голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Як каже директор Всеукраїнського центру серцево-судинної хірургії, ця установа входить у 5-ку кращих центрів в Україні. Із 48 таких закладів, 34 оперують на відкритому серці. Хмельницький у їх числі.

Повноцінно центр має запрацювати уже з наступного тижня, а поліклініка прийматиме пацієнтів ще до кінця цього.

Як каже керівник закладу, новітнє обладнання дасть змогу рятувати життя людей навіть у складних випадках.

Серцево-судинний центр отримав ліцензію та потрапив у пілотний проєкт із трансплантації серця. Тож у закладі готують документи, аби вже цього року розпочати формально процес.

Вартість 2 сучасних агіографічних комплексів, закуплених у центр, складає більше 50 мільйонів гривень. Загалом, обласна рада спрямувала на ремонт близько тридцяти мільйонів. Та є над чим працювати і далі. Як каже голова обласної ради, Віолета Лабазюк, депутатський корпус усяко сприятиме фінансуванню медичних установ. Нарівні із ковідними закладами, не забувають і про тривожну статистику смертності від серцево-судинних хвороб.

Підтримка медичного напряму та ремонти обласних лікувальних центрів завжди у полі зору обласної влади. Реконструйований корпус – лише частина із запланованої роботи у цій галузі. У разі повноцінного запуску процедури трансплантації серця серцево-судинний центр потребуватиме додаткового устаткування в розмірі 36 мільйонів гривень. Оновлення також потребує другий корпус центру – попередня вартість робіт 300 мільйонів гривень. До пошуку коштів в обласній раді повернуться уже у вересні.

 

 

 

 

 

" " " "