Опалювальний сезон у Шепетівці – коли буде тепло у квартирах?

982

Шепетівка знову може залишитися без тепла. Минулого року він почався із запізненням у півтора місяці. Тож навчені холодними батареями вже до цієї осені шепетівчани почали встановлювати індивідуальні системи опалення. А от долю решти абонентів  підприємства «Шепетівкаенергоінвест» вирішували у столиці. Саме там визначали, чи надавати номінації на газ для теплопостачального підприємства.

Петро Петрович минулоріч, як і усі шепетівчани восени замерзав у власному помешканні. Тож , аби не ставати двічі на одні граблі, вже цього року убезпечив себе від холодних батарей. Для цього чоловік взяв кредит у банку та встановив індивідуальну систему опалення.

Окрім Петра Петровича, від’єдналися від центрального теплопроводу ще близько половини абонентів підприємства «Шепетівка Енергоінвест».

Мають власне тепло і комунальні заклади міста – у 2017-го тут встановили 8 котелень . Одна  така модульна установка вартує  близько півтора мільйона гривень. Дошкільний навчальний заклад  «Світлячок»  у кімнатах тепер  має сталу температуру.

 Трохи потужнішу котельню встановили  і у школі-ліцеї . Майже 8 тисяч квадратних метрів  обігріває модульний котел, що працює автономно. Цьогоріч  в закладах з такими установками тепло почали подавати ще з 8-го жовтня, а ще 4 об’єкти  у міській раді  обіцяють підключити до 5 листопада.

Як запевняє голова, розпорядження про початок опалювального сезону міська рада видала ще 22 жовтня, однак тепла в оселях шепетівчан не було і два дні після того. Номінації на газ, як запевнив очільник «Шепетівкаенергоінвест», підприємство уже має. Проте відпуск блакитного палива не надало ПАТ  «Шепетівкагаз» , переконує Олександр Пустовойт.

Поки керівники вирішують хто винен у нестачі тепла, прості жителі мерзнуть  у своїх помешканнях, справно платячи за комунальні послуги.

 

 

" " " "