ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН БЕЗ ГАЗУ

333

Опалювальний сезон цього року видається не з легких. Вже на його старті підприємства зіштовхнулись із викликами. На торги деякі громади виходили по кілька разів. Однак закупити газ на ринку не вдалося. Місцева комісія ТЕБ і НС визнала ситуацію надзвичайною. Тим часом блакитне паливо на міжнародних ринках росте у ціні. Осінні канікули в школах уже перенесли. А от чи буде у комунальних установах тепло?

Осінні ночі все холодніші, а в установи досі не подали тепло. Цьогорічна ситуація із опалювальним сезоном ставить громади у скрутне становище. За кілька спроб купити газ на ринку Старосинявщина так і не змогла це зробити.

Голова громади каже, на черговому засіданні виконкому вирішуватимуть ситуацію. Адже в житловому секторі там давно перейшли на індивідуальне опалення. У Новоушицькій громаді місцева лікарня уже декілька днів із теплом. Там кілька років тому встановили електричну систему обігріву.

Місцева комісія ТЕБ НС визнала ситуацію надзвичайною через відсутність контрактів на постачання газу. І відправила протокол державній комісії.

Вартість тепла для бюджетних установ в порівнянні з минулим роком зросла вдвічі.

" " " "