Операція звільнення заручника!

722

Вихідними у Хмельницькому апеляційному суді було по справжньому гаряче. Силовики міста над Бугом влаштували повномасштабні навчання. Видовище було схоже на справжній бойовик. До них залучили поліцейських, судових охоронців, бійців Альфи та нацгвардії. Таким чином відпрацювали взаємодію служб на випадок непередбачуваних ситуацій.

Зі зброєю та спецзасобами правоохоронці спільно із судовими охоронцями затримували озброєних злочинців, звільняли заручників та вгамовували порушників громадського спокою. Саме так виглядали комплексні відпрацювання силовиків міста над Бугом. Видовищне злагодження розгорнувся на базі Хмельницького апеляційного суду. Відпрацювання проходили одночасно на трьох локаціях: у дворі, у залах та на вході до суду.

Розпочалися навчання із заворушень у залі судового засідання. За задумом група підтримки одного із засуджених чинить тиск на суддю. Молодики розпалюють конфлікт та кидаються на скляне загородження. Суддю евакуюють у безпечне місце.

Миттєво за сигналом до зали прибуває підрозділ Служби судової охорони. Охоронці Феміди блокують порушників, а поліцейські їх затримують.

У дворі Апеляційного суду бійці Національної гвардії на практиці демонструють усю свою потужність. За тактичним задумом із під варти тікає засуджений. Затримати його допомагає службовий пес.Тим часом охоронці Феміди стримують агресивний напад, який штурмує центральний вхід суду та ворота.

Розпочинається широкомасштабна операція зі звільнення людей. За легендою терористи взяли у заручники суддю та. Бійці «Альфи» безшумно заходять до зали судового засідання. За мить лунають постріли. Ще мить і злочинців у кайданках виводять на вулицю. Прибуває підсилення. У двір суду заїжджає броньована капсула. Тож навчання минули успішно. Командування підбиває підсумки.

Мету, яку переслідували досягли! А це комплексне відпрацювання тактики звільнення заручників та удосконалення алгоритму дій під час непередбачуваних ситуацій.

Судові охоронці отримали корисний досвід та ще раз підтвердили, що можуть стояти на варті правосуддя за будь яких умов.

 

" " " "