Оператор ГТС України проінформував мешканців Хмельниччини про якість природного газу

При цьому оператор ГТС наголосив, що не має жодної змоги впливати на склад транспортованого ним блакитного палива

984

Оператор газо-транспортної системи України проінформував жителів Хмельницької області про якість транспортованого ним блакитного палива в січні 2021 року та наголосив, що в межах його компетенції лише транспортування, а не вплив на якість та склад. Про це повідомили на сайті компанії у розділі  Якість газу.

Саме там оприлюднили показники фізико-хімічних аналізів блакитного палива, котре надходить в систему магістральних газопроводів оператора ГТС України.

Так, за інформацією в документі, середньозважена теплота згоряння природного газу, який подавався споживачам України в січні 2021 року, становить 8217 ккал/м3 (при нормі стандарту 7600 ккал/м3).

Інформація в оприлюднених паспортах якості включає в собі хімічний склад та витікаючі з нього фізико-хімічні властивості, котрі впливають на калорійність та якість природного газу. При цьому в опублікованих паспортах інформація систематизована за регіонами України, об’єктами відбору проби та її прив’язки до магістрального трубопроводу.

Читайте також: В «Нафтогазі» планують створити базу вразливих споживачів

Інформація надходить з 53 вимірювальних хіміко-аналітичних лабораторій, які розташовані в різних точках України на ключових вузлах газотранспортної системи та атестовані згідно з вимогами чинного законодавства.

" " " "