Оперативний персонал ХАЕС переводять у режим повної ізоляції

Персонал БЩУ переводять на 12-годинну зміну та повну ізоляцію від оточення

1799

Оперативний персонал, що працює на Хмельницькій АЕС, переводять у режим повної ізоляції від зовнішнього світу, повідомляє телеграм-канал XM-inside. Практично весь період,  доки триватиме карантин, працівники блочного щита управління проживатимуть автономно.

Замість 8-годинної робочої зміни  оперативний персонал переводять на 12-годинну. На ХАЕС визначені поіменні списки, що складаються із начальників змін та решти персоналу, які працюватимуть в такому режимі.

Їх забезпечать усім, що необхідно для життєдіяльності, зокрема, для відпочинку і дотримання правил особистої гігієни. Крім того, медперсонал станції щодня здійснюватиме передзмінний медогляд працівників БЩУ.

Такі заходи вживаються задля того, щоб зберегти дієздатність атомних станцій. Адже спеціалістів-практиків у галузі атомної енергетики в Україні можна на пальцях перелічити. Тому кожен такий фахівець – на вагу золота.

Читайте також: Повна зупинка Хмельницької атомної: що там відбувається

Водночас треба будь-що зберегти функціональність атомних станцій, а також підтримувати відповідний рівень безпеки на них. В такій ситуації найбільша відповідальність покладається саме на персонал блочних щитів управління.

Нагадаємо, що зараз на ХАЕС працює лише один енергоблок – №2. Перший енергоблок, через аварію, вже понад рік перебуває в ремонті.

" " " "