ОПОРА оприлюднила результати спостереження за голосуванням в області

1436

Сільський голова – спостерігач, «голосувальники» напідпитку та житлові висотки без виборців – ОПОРА розповіла про порушення під час голосування станом на 13 годину.  Загалом спостерігачі констатують, що процес виборів відбувається відносно спокійно, а зафіксовані порушення не мають масового характеру.

У Севрюках, це Красилівський район,опорівці викрили сільського голову, який працював спостерігачем на виборчій дільниці. Чинне українське законодавство таке  забороняє. Після викриття посадовець пішов з дільниці, однак за кілька хвилин повернувся вже у іншій якості.

Також незрозуміло опорівцям – на якій підставі відбувся наступний казус – на дві житлові висотки у списках значилося лише 5-ро виборців. Дільниця знаходиться на улиці Пересипкина, що у Хмельницькому. До слова, у день голосування громадяни вже не можуть поновитися у списку виборців, а, відповідно  і проголосувати.

А ще ОПОРА зафіксувала виборця на підпитку, який порвав свій бюлетень. Також була інформація зі 188 округу про спробу викрасти бюлетень. Проте, спостерігачі кажуть, це – швидше – непорозуміння.

Загалом опорівці зазначають, системних порушень, що можуть вплинути на результати волевиявлення, в області не зафіксували. Станом на 12 годину понад 17% жителів Хмельниччини проголосували.

 

" " " "