ОРЕНДА ЖИТЛА ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

417

У Хмельницькому внутрішньо  переміщеним людям важче орендувати квартиру ніж місцевим. Фахівці з нерухомістю  пояснюють це стереотипами. Тільки офіційно у Хмельницькій громаді зареєструвалися понад 32 тисячі переселенців. Втім, точну кількість назвати важко, адже частина з них ймовірно залишила місто, а дехто не афішує свого місця проживання з різних міркувань.

Ціни на оренду житла у Хмельницькому від лютого зросли на половину. Після здорожчання іноземної валюти – ще на 20. Якщо до активних військових дій однокімнатну квартиру в новобудові з меблями і технікою  можна було орендувати за 6-7 тисяч гривень плюс комунальні, то тепер 10-12 тисяч і додатково житлово-комунальні послуги.

Переселенцям  зняти квартиру складніше ніж хмельничанам.

За даними на квітень близько 600 власників житла у Хмельницькому прихистили вимушених переселенців безкоштовно. Такі господарі можуть розраховувати на компенсацію від держави за комунальні послуги.

У жовтні сума компенсацій за розміщення переселенців зросте вдвічі і складатиме близько 900 гривень за одну людину. При цьому прихисток для вимушено переселених осіб  має бути безкоштовним. А також  відсутня заборгованість за комунальні послуги.

" " " "