Органам місцевої влади, Асоціації міст України вдалося відстояти інтереси громад .

1037

Органам місцевої влади, Асоціації міст України вдалося відстояти інтереси громад при ухваленні Держбюджету на 2018 рік. По це заявив мер Києва, голова АМУ Віталій Кличко під час спілкування на національному прес-клубі реформ «Децентралізація: підсумки та досягнення 2017 року, завдання на наступний рік». І розповів, які проекти Київ зміг реалізувати в цьому році завдяки реформі бюджетних процесів у столиці.

За словами Віталія Кличка, навіть в умовах фактичної бюджетної дискримінації, столиця щороку перевиконує свій бюджет і знаходить кошти на масштабні інфраструктурні проекти. Рецепт простий: максимум відкритості – і в роботі та процесах управління, і у використанні бюджету.

За два останніх роки в Києві відремонтували третину всіх доріг – понад 500 км. В цьому році було поставлено рекордне завдання – 300 кілометрів оновлених вулиць. І це – зроблено. Капітальний ремонт здійснили на основних міських магістралях, 20 шляхопроводів вперше за багато років отримали нові опори і нове дорожнє покриття, бруківкою викладено тротуари, де роками стояли калюжі. Наступного року обіцяють зробити не менше.

Історичний київський велотрек колись був першим побудованим в Європі, а сьогодні – після реконструкції – один з кращих в Європі. Його захистили від забудовників, повернули місту і буквально підняли з руїн.

Ремонт проведено в 120-ти парках тстолиці, а парк Наталка на Оболоні всі називають зразком  міських зелених зон.

У Києві обіцяють позбутися старих маршруток – за рахунок розвитку муніципального транспорту. 45 нових трамваїв і 100 нових автобусів, закуплених у цьому році, – сучасні, великої місткості, з кондиціонерами, вай-фай, комфортними салонами. Все це – обов’язкові вимоги.

В столиці взялися радикально вирішити проблему з нестачею місць у дитсадках і школах. А нові освітні установи відповідають кращим європейським зразкам.

І ще одні унікальний столичний досвід – так званий «Бюджет участі». Самі кияни пропонують на конкурс проекти, на втілення яких виділяють бюджетні гроші. У наступному році на цю програму виділено 150 мільйонів гривень. Наприклад, один з проектів, який реалізують в наступному році, – масове вивчення англійської мови. 10 тисяч киян зможуть навчатися англійської за іноваційними методами. Абсолютно безкоштовно.

" " " "