Органіст – імпровізатор

312

Віртуозний концерт. До Хмельницького завітав італійський музикант Сальваторе Пронесті. Імпровізатор вже не вперше дає концерт у нашому місті. За словами маестро, йому близька українська культура та звичаї. Народні пісні нашого народу італієць залюбки  відтворює на свій лад. А ще має крамницю із ремонту органних труб. Ремісничу діяльність музикант вдало поєднує із гастрольною. Маестро уже побував з концертами в Німеччину, Португалії, Канаді та Швейцарії. А 15 серпня відіграв концерт в обласній філармонії.

Органіст з Італії вже кілька років поспіль із задоволенням відвідує Україну, зокрема Хмельницький. Він любить наш борщ та імпровізує на теми українських пісень. Музикант представив в обласній філармонії свою концертну програму «Танці біля органу». Свою репетицію провів на старовинному органі обласної філармонії.

Як органіст, Сальваторе відомий імпровізаціями в різних стилях. Він провів концерти на важливих національних і міжнародних фестивалях. Має велику колекцію клавішних інструментів для виконання античної музики. Сьогодні Сальваторе Пронесті – капельмейстер Капели собору у Вібо Валентія.

Зустрічі із публікою для музиканта завжди свято. Адже Сальваторе Пронесті на своїх концертах, подекуди, виконує замовлення із залу.

" " " "