Організація НСПУ відсвяткувала 40-річчя

891

Майстри слова. Хмельницька обласна організації Національної спілки Поети, публіцисти та прозаїки. Нині їх називають лідерами думок. Хмельницька організація Національної спілки письмеників України відзначила своє 40-річчя. Біля витоків створення організаціїстояв Павло Загребельний. У 1980 році до її складу увійшло дев’ять представників нашого краю. Тепер спілка розрослася.

Поети, прозаїки і драматурги. Хмельницька обласна організація Національної спілки письменників України святкує 40-річчя з дня заснування. Урочисте зібрання, як і годиться, провели в бібліотеці.

За ці роки спілчан побільшало. Нині там 46 майстрів слова. Це свідчить про розвиток творчості нашого краю.

Серед них і Петро Савчук. Він український письменник, який все життя проживає на Хмельниччині. У його добірці понад 20 книг у гумористичному та ліричному стилі. Нині він має найповажніший вік серед спілчан, але це не заважає йому продовжувати свій творчий шлях.

Петро Савчук розповідає, натхнення шукає в оточенні.

Чотири роки тому в рамках обласної організації утворили і міську. Завдяки новій програмі «Читай українською» митці отримали додаткове фінансування. За два роки організація змогла надрукувати близько 20 книг. На цьому спілчани не зупиняються.

Саме новим – четвертим випуском альманаху письменники відсвяткували свій ювілей. У часопис вмістилися твори понад півсотні авторів. Чимало сторінок розповідають про річку Південний Буг, а також десять розділів художніх творів.

" " " "