Особлива світлина із музейним експонатом.

917

 Світлина із предметом мистецтва завжди прикрасить сторінку у соціальній мережі. Вже шостий рік поспіль міжнародна спільнота долучається до флешмобу «День селфі у музеї». Його започаткували англійські музейники. Мета акції полягає в тому, аби один раз на рік дозволити відвідувачам знімкувати витвори мистецтва. А от місцеві музеї лише третій рік відкривають двері для пошановувачів креативних світлин.

 Марія завітала до музею зі своїми однокласниками, аби зробити кілька новеньких світлин. Каже, тут завжди цікава атмосфера і креативні експонати для селфі.

 Цьогоріч міжнародний флешмоб «День селфі у музеї» припав на 15 січня. У Хмельницькому його активно впроваджують вже третій рік поспіль. У такий спосіб музеї підвищують цікавість до мистецтва та запрошують до себе молодь.

 Тим паче, цього дня для відвідувачів відкрили одразу п’ять виставкових залів. У них – понад тисяча унікальних експонатів, як із фондів, так і персональних виставок митців. Ще кілька років тому знімкувати картини було заборонено. Нині ж музеї цілком відкриті для селфоманії.

 Окрім гарних світлин відвідувачі відзначають й красу класичного та сучасного мистецтва.

 Переможець акції отримає річний абонемент на відвідування усіх заходів музею. Його визначатимуть за кількістю вподобайок. Результати оголосять незабаром на офіційній сторінці Хмельницького обласного художнього музею.

 

" " " "