Освіта під час карантину

680

За партою – удома. Дистанційне навчання уже не є несподіванкою ані батьків, ані для дітей. Звикають до нової форми роботи і педагоги. Поки область у червоній зоні – говорити про відновлення очного процесу зарано. У департаменті освіти міської ради розповіли – основна сесія ЗНО відбудеться у травні, а от підсумкову атестацію відмінили.

Освіта адаптується до карантинних буднів. ДПА у цьому році скасували, зраділи цьому  учні 9 класів. А от одинадцятикласники, за бажанням , можуть пройти атестацію на базі закладу або у формі ЗНО.

А от пробне ЗНО навіть у умовах карантину 10 квітня таки відбулось, з 21 травня розпочинається основна сесія. Всі пункти тестувань, кажуть у департаменті, до цього готові. Вже від 22 квітня педагоги, які будуть задіяні у процесі та надали згоду, будуть вакциновані.

Якщо область вийде із «червоної» зони, тоді очне навчання старших класів може бути відновлене. А от дистанційна залишиться у класах, де виявлять хворого учня. А як здобуватимуть знання менші школярі – поки вирішують.

Відвідуваність дошкільних груп  – в середньому 50 відсотків, кажуть в департаменті. Показник захворюваності у молодших класах незначний, тож вони продовжують відвідувати заклади у звичному режимі.

" " " "