Озерна, Дальні Гречани, Лезневе… Де у Хмельницькому будуть нові навчальні й виховні заклади?

2048

Озерна, Дальні Гречани, Лезневе… У Хмельницькому будуть нові навчальні й виховні заклади. Зокрема на вулиці Івана Павла ІІ з недобудованого басейну творять дитсадок, на вулиці Водопровідній надбудовують приміщення НВК№10, а на Залізняка взагалі зводять найбільший і найдорожчий у Хмельницькому освітянський об’єкт. Нині міський голова інспектував об’єкти будівництва. 

Сто десятеро – сто двадцятеро маленьких хмельничан зможуть відвідувати цей дитячий садочок. Район Дальніх Гречанів нині активно розбудовується і заселяється молодими сім’ями – вже незабаром їхнім дітлахам треба буде іти в дитсадки.

Фактично басейн 20-ї школи останнє будівництво освітнього закладу часів Радянського Союзу. Недобудоване приміщення простоювало аж до кінця минулого року.

Нині малечі доводиться діставатися до садочків через залізничні колії. Вже наприкінці року, а саме в грудні 2017-го, дитячий дошкільний заклад збираються здати в експлуатацію.

Але не все й одразу. Будівництво одного нового навчально-виховного комплексу на Озерній влітає місту у копієчку. Вартість навчання чотирьохсот вісімдесяти учнів і виховання двохсот п’ятнадцяти дошкільнят обійдеться у щонайменше сто мільйонів гривень. До кінця 2018-го будівництво мали б закінчити.

Крім капітальних будівництв і реконструкцій в місті триває ще кілька менш грандіозних. Так у НВК№10 збільшують розмір приміщення на 165 учнів. І планів на майбутнє теж чимало.

 

" " " "