Озвучені зарплати медиків у Хмельницькій інфекційній лікарні: туди вже просяться на роботу

Медперсоналу інфекційної лікарні суттєво підняли виплати

2721

У Хмельницькій інфекційній лікарні зараз фактично немає кадрового дефіциту. Попри на те, що на початку пандемії, був великий відтік кадрів з цього медичного закладу, нині він забезпечений кваліфікованим персоналом  майже на сто відсотків, повідомила головний лікар Інфекційки Оксана Піддубна.

піддубна

 

Від почату епідемії з інфекційної лікарні звільнилося 83 працівники. Люди йшли з роботи через страх підхопити хворобу та неадекватність зарплати тому ризику, на який вони себе наражали, перебуваючи поряд із хворими на коронавірус. Той ризик був цілком реальним. Так, з початку епідемії коронавірусу, в інфекційній лікарні перехворіли на цю недугу 9 лікарів, 14 медсестер і 12 санітарок. На щастя, лише двом з них знадобилась госпіталізація, решта лікувалась амбулаторно.

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині вже забрав життя 11 медиків: статистика доби

Однак фінансування зарплат персоналу все-таки зросло, і лікарня стала знову поповнюватись кадрами. За цей же час медзаклад поповнився 104 новими спеціалістами. Отже на сьогодні штат тут майже повністю укомплектований. Наразі вакантними залишаються ще одне лікарське місце і два медсестринських.

За словами Оксани Піддубної, усьому персоналу були встановлені 300-відсоткові надбавки до окладу. Крім цього, лікарі, медсестри і санітарки отримують доплати у 75, 50 і 25% до посадового окладу, що становить від 1200 до 3000 гривень.

Таким чином, середня зарплата лікарів в інфекційній лікарні нині  становить 25 000, медсестер – 20 000 і санітарок – 16 500 гривень.

" " " "