Палало на пів неба: в Ізяславському районі хтось підпалив тисячі тонн соломи

Вогонь від палаючої скрити загрожував спопелити усе довкола

2955

Учора, 31 березня, ввечері рятувальникам із кількох районів довелося гасити гігантську пожежу неподалік від села Клубівка Ізяславського району, інформує прес-служба обласного управління ДСНС.

Повідомлення про велетенське вогнище поблизу села надійшло на номер “101” о 19.25. До місця пожежі відразу вирушили з району дві машини з рятувальниками. На жаль, повідомлення надійшло надто пізно, і на монет приїзду пожежників вогнем було охоплено вже весь велетенський ожеред.

Вогнище палало на площі приблизно у 5 тисяч квадратних метрів. Врятувати солому вже не було шансів. Але треба було все зробити для того, щоб вогонь не перекинувся на будівлі, що розташовані неподалік.

Одна з них, господарча споруда, знаходилась у 20 метрах від палаючої скирти. Ситуація ускладнювалась поривами вітру, що могли будь-якої миті перекинути полум’я на будівлі. Масштаби пожежі були такі, що ізяславським рятувальникам довелося гукати на допомогу своїх колег.

Ще по одному розрахунку прибуло з Нетішина і Славути, дві пожежні машини примчали з Шепетівки,  а також залучили місцеву пожежну команду з села Білогородка.

Лише так, спільним зусиллями, пожежникам вдалося приборкати вогняну стихію, що на вечірньому тлі зловісно палала на пів неба. Аби не спалахнула розташована поряд із вогнищем господарська будівля, її довелося поливати водою. Рятувальники також зуміли  не пустити вогонь і до розташованого неподалік двоповерхового багатоквартирного будинку.

Вогнеборці діяли професійно та злагоджено. Трактор розгортав солому, щоб запобігти поширенню вогню. Битва з вогнем тривала всю ніч. Лише до 5.25 ранку пожежникам вдалося локалізувати вогнище і поставити заслін стихії.

Загалом у битві з вогнем брало участь 46 рятувальників та 7 одиниць техніки. Лише завдяки їхній титанічній праці вдалося запобігти значно більшій біді.

30 тисяч тонн (!) соломи згоріли мов свічка. Ймовірною причиною пожежі вважають підпал… Без коментарів.

 

" " " "