Парад вертепів у Хмельницькому. Підсумки тижня .

883

Коза, три царі, ангели та звіздарі – кого тільки не можна було побачити на параді вертепів у Хмельницькому. Сотні людей у святковому вбранні ішли по Проскурівській та співали святкових колядок. Кінцева зупинка – біля ялинки. Саме там розміщена головна новорічна сцена.
Кожен із учасників святкової ходи підготувався : строкаті хустки та різдвяні зірки ще здаля повідомляли перехожим – ідуть колядники.
Участь у загальноміському колядуванні взяли і молоді колективи, що плекають народні традиції.
На заході можна було почути голосистий спів різних колективів нашого краю – від аматорських до народних.
Світські колядки – це обрядові пісні , що зичать господарю та його рідним щастя та радості на весь рік.
Учасники святкового вертепу додали самобутньої атмосфери усім присутнім.
Поблизу сцени вирує піднесений настрій – його додав живий зоокуточок. Тут символом народження Христа стали сіно, віслюк та вівці. Глядачі підспівують , а артисти готуються. Кожен із колективів прагне якнайкраще відтворити народні традиції в імпровізованих сценках.
Загалом до святкової ходи та концерту долучилися більше ніж три десятки колективів закладів культури та освіти міста, а також кожен охочий. Такий захід у Хмельницькому відбувся вперше.
Тож цього тижня хмельничани мали нагоду не лише відсвяткувати Різдво у колі друзів та родини, а й почути обрядових пісень та побачити , як відроджують народні традиції у нашому краї.

" " " "