«Парадний Портрет»

1660

Президенти, митці та одіозні особистості. У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрили виставку «Парадний Портрет». 22 картини створювали 20 художників країни. Кожен із них мав можливість обирати персонажа на власний розсуд.

Ірена Карпа без голови, оголений «Хамерман знищує віруси» та Володимир Зеленський на коні. Виставка «Парадний портрет»  – це дослідження українських художників. Над образами нашої незалежності трудилися 20 митців із різних куточків країни.

В профіль і анфас зображений четвертий президент України. Художник Владислав Шерешевський відмовився від чорно-білих кольорів, аби показати політика, який старався.  А от одіозного Леоніда Черновецького художник Євгеній вирішив взагалі винести за рамки портрету і створити колаж. Тут і шланг, і карета швидкої, друшлак і навіть іржаві труби. Свій вибір митець аргументує тим, що портрет людини – це не її обличчя, а те, що вона робила. Без голови, але з величчю постаті художниця Мар’яна намалювали співучу Ірену Карпу.

Серед 20 художників у проекті брав участь і хмельницький митець. Він зобразив співака та музиканта Олега Скрипку. Каже, саме його постать асоціюється з незалежністю.

Художник Олександр Ляпін, не відходячи від свого звичного і впізнаваного стилю, обрав постать діючого Президента. І кожен зображений елемент на картині символічний.

 

" " " "