Патріотичне виховання дітей: на Хмельниччині стартував соціальний проект «Поділля мрій» для літнього відпочинку

368

21 червня на території бази відпочинку «Eko-life «ЗБРУЧ»» у селі Зайчики Волочиської громади Хмельницької області офіційно розпочав свою роботу дитячий табір патріотичного виховання. Проект під назвою «ПОДІЛЛЯ МРІЙ» був ініційований за підтримки благодійного фонду народного депутата України Сергія Лабазюка «МИ ПОРУЧ», головна мета якого надати можливість відпочити та оздоровитися дітям полеглих українських героїв та захисників, які продовжують тримати оборону нашої держави.

Понад півсотні дітей, віком 12-15 років, проведуть 7 днів поруч зі своїми друзями у сучасних умовах з активними розвагами. На території літнього табору, який розташований в мальовничому куточку на березі річки Збруч, для дітей продумані до дрібниць такі розваги: дитячий майданчик, катання на катамаранах та байдарках, майданчик для пляжного волейболу, футболу, встановлена сцена для творчості з екраном для перегляду патріотичних фільмів тощо. Та найголовніше – діти військових, котрі борються за свободу України, матимуть змогу відволіктися від жахіття війни, оздоровитися та весело провести час з однолітками.

Перша зміна стартувала ще 20 червня, а на наступний день з патріотичним гаслом «Ми зернина до зернини, діти неньки України, любимо її безмежно вільну, сильну, незалежну!» відбулося урочисте відкриття літнього табору за участю дитячих творчих колективів та маленьких мешканців «ПОДІЛЛЯ МРІЙ». Фактично менше, аніж за місяць, колишня занедбана територія машинобудівного заводу перетворилась у справжню перлину Надзбруччя.

 

«Що може бути більшим позитивним в сьогоднішніх страшних реаліях, аніж усміхнені та щасливі обличчя дітей, у котрих впродовж зміни щогодини насичений графік спортивними заняттями, інтерактивними іграми, цікавим дозвіллям та купанням в джерельній річці? Здорові та щасливі діти – наша головна мета. В даному проекті за сприятливих умов безпеки в регіоні оздоровлення матимуть змогу пройти діти Волочиської, Війтовецької та Наркевицької громад», – розповідає помічник нардепа Лабазюка та організатор проекту Сергій Ковальчук.

Самі діти розповідають: у таборі подекуди краще, аніж вдома. Найбільше малечі подобається грати у футбол, волейбол, настільний теніс, спускатися по канатній доріжці та вечірня дискотека. По словам одного з мешканців табору Олексія, він радий, що має можливість на чистому лісовому повітрі відпочити від гаджетів: «Мій загін називається «Незламні»… Я тут, бо запропонувала мама, а я і погодився, щоби відпочити від телефону і комп’ютера. Тут класне футбольне поле і гравці сильні, тому цікаво грати. Я розумію, що дорослі кинули всі свої сили на облаштування табору, тому дуже вдячний».

Оздоровчо-патріотичний табір дасть змогу дітлахам не тільки відпочити та оздоровитись, а й знайти нових друзів. Саме тут, діти наших захисників та захисниць навчаються підставляти плече допомоги один одному, що дуже важливо у сьогоднішній час, зазначає голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, яка завітала на урочисте відкриття: «Для нас дуже важливо, що оздоровлення проходять саме діти наших героїв, котрі віддали найцінніше – своє життя – за нашу територіальну цілісність. А також присутні тут і діти наших захисників, які зараз боронять схід держави. Завдяки проекту «ПОДІЛЛЯ МРІЙ» дітлахи тепер мають змогу оздоровитися, морально та фізично відпочивати, і ключове – зав’язати дружбу між собою. Ми маємо навчитися з юнацтва підставляти надійне плече один одному для того, щоби спільними зусиллями будувати нашу державу».

Приймати дітей «ПОДІЛЛЯ МРІЙ» буде до кінця літа, що дасть змогу дітям відпочити, набратися сил та відволіктись від буремних подій. А вже за кілька днів у рамках проекту благодійного фонду Сергія Лабазюка «МИ ПОРУЧ» свої двері для дітей наших захисників і захисниць відкриє санаторій «Лісова пісня». Тут зможуть відпочити та набратися сил понад тисячу маленьких подолян.

" " " "