Патріотичні навчання

612

Життя у наметах, пісні біля вогнища, а ще долання смуги перешкод, стройова та медична підготовка. На Хмельниччині у розпалі змагання учасників військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Аби продемонструвати свою вправність та отримати корисні знання, юні джури із усіх куточків Поділля зібралися на території маєтку «Самчики».

Кожну хвилину десь у світі відбувається безліч злочинів, і тому самооборона часом стає необхідністю. Але далеко не усі знають, як діяти при нападі.

Співробітники Служби судової охорони цього дня діляться із юними джурами секретами ефективного самозахисту.

Ці поради не замінять професійні курси по самообороні, але зате допоможуть вибратися зі скрутної ситуації. Школярі від такого майстер класу у захваті.

Підліткові команди з усіх куточків області таборуються на території маєтку «Самчики». Юні патріоти вправляються у різноманітних конкурсах. Учасники, а їх більше 2 десятків, налаштовані лише на перемогу.

Гра «Сокіл» («Джура»)  базується на козацьких звичаях та традиціях. Головна навичка, яку отримують школярі – вміння працювати у команді. Загалом гравці мають скласти заліки з понад 10 видів змагань.

Рої змагаються у стройовій підготовці, стрільбі, долають смугу перешкод, надають першу домедичну допомогу. Також юні козаки вчаться застосовувати свої знання в екстремальних умовах. Допомагають їм у цьому та навчають тонкощам орієнтування на місцевості майстри своєї справи – охоронці Феміди.

Судові охоронці із радістю відгукнулися на запрошення та долучилися до проведення козацького вишколу. Старшокласникам вони продемонстрували свою майстерність та на що здатні, коли учасникам судового процесу загрожує небезпека.

 

" " " "