Патрульні передають досвід своїм колегам

1093

Тактика патрулювання, зупинка та розташування авто, а також ситуації з ризиками. Патрульні Хмельницького передають досвід колегам з груп швидкого реагування. Попередньо ці знання місцеві копи перейняли від канадців, тепер службі за євростандартами навчають районну поліцію.

Насправді водій ВАЗу нічого не порушував і це не зовсім реальне затримання, це навчання у патрульних. У ролі учнів – групи швидкого реагування поліції, учителі – самі копи.

Нещодавно у ролі учнів були самі патрульні. Вони переймали досвід від канадських колег, тепер службі за євростандартами навчають полісменів з районних відділів.

Тут, на щастя, ситуації хоч і добре зімітовані, втім не реальні. Тому, переконують копи, аби в житті знати, що робити у тому чи іншому випадку, краще вчитися зараз.

Фактично відпрацювання ситуацій з трьома рівнями ризиків – невідомим, середнім та високим було акцентом навчання. Щоправда, у кількаденний курс включено значно більше.

Усе почуте та й побачене обов’язково стане у нагоді, переконаний 23-річний Григорій Марченко. Інспектор групи швидкого реагування з Красилівщини у поліції кілька місяців, втім, зізнається, гострі ситуації вже бували.

Та не теорією єдиною. Опісля кількаденного курсу навчання, групи швидкого реагування переходять до стажування. Разом з хмельницькими полісменами вони два тижні патрулюватимуть вулиці міста.

 

" " " "