Передсесійний тиждень. Обласні депутати почали роботу у постійних комісіях

268

Передсесійна підготовка. Депутати Хмельницької обласної ради готуються до бюджетної сесії. Вже 22-го грудня обранці мають затвердити кошторис на 2022-й рік. На засідання постійної комісії депутати затвердили кілька програм, зокрема – «Питна вода», «Патріотичне виховання молоді» та розглянули і сам бюджет.

Тиждень плідної роботи, а потім голосування в сесійній залі. Одразу дві комісії засідали в обласній раді. Перша стосовно правової політики та регламенту. Інша – з питань охорони здоров’я, соціальної політики, освіти, культури, релігії, молоді та спорту. На порядок денний було винесено 60-т питань. Частина з них носила процедурний характер, проте більший відсоток має доленосний для області.

За словами головного фінансиста області, бюджет є збалансованим та реальним до виконання. Проте з кожними роком він зменшується.

Не менш важливий блок програм, які будуть приймати обласні депутати наступного тижня  стосується розвитку спорту та патріотичного  вихованням молоді.

Хмельниччина буде з водою. Під час засідання постійної комісії депутати продовжили програму «Питна вода» на 2022-й рік. На  неї з обласного бюджету буде спрямовано значне фінансування. В березні до вже готових проєктів територіальні громади зможуть внести свої пропозиції. Якщо, звичайно, у бюджеті буде перевиконання.

Цьогоріч програму «Питна вода» підтримали на державному рівні. Наступного року на неї з держбюджету виділять близько одного мільярда гривень.

" " " "