Перевертень у погонах: шепетівському оперу загрожує до 8 років тюрми

646

Шепетівському оперу загрожує до 8 років за гратами. Два роки тому ми розповідали вам історію про смерть Володимира Михалюка. 55-річного жителя села Велика Рішнівка правоохоронці побили до смерті. Куди лишень не зверталися дружина та донька покійного – реакції не було. Поліцейського навіть не відсторонювали від виконання службових повноважень. Втім, це до того, як за справу взялось ДБР. Наразі коп – не на роботі – його чекає суд. Що встановили слідчі Державного бюро розслідувань і як все було?

Життя Володимира Михальчука обірвалося на 55 році життя. І це був далеко не випадок. Два роки тому чоловіка побили правоохоронці, в результаті чого він помер.

Донька загиблого тоді звинувачувала працівників Шепетівського районного відділу поліції. Переконувала, на батькові вони не залишили живого місця.

До села правоохоронці приїхали за зверненням рідної сестри вдови. Копів викликав сільський голова після того, як жінка поскаржилася – Володимир Михальчук обікрав батьківську оселю. Копи довго не думаючи пішли до чоловіка додому. Спокійнісінько увійшли в оселю й почали обшук на території обійстя.

Зважаючи на те, що розправу над бідолашним бачило ледь не усе село – рідні Володимира Михальчука вимагали справедливості. Тоді звернулися із відповідною заявою до обласного управління поліції. Там провели внутрішню перевірку і повідомили – вини колег у смерті Володимира Михальчука не виявлено. А от у ДБР за більш як два роки вирішили інакше. Нещодавно справу там скерували до суду. Усі дії правоохоронця кваліфікують як незаконні.

В ДБР констатують, Володимир Михальчук помер від ішемічної хвороби серця, утім, не без допомоги поліціянта.

За інкримінованою статтею правоохоронцю загрожує від 3 до 8 років за гратами. Наразі його відсторонено від виконання службових обов’язків. Втім, остаточну долю копа зрештою вирішить суд.

" " " "