Перевірити себе у списках виборців можна на онлайн або особисто.

721

Менше ніж два місяці залишається до дня виборів Президента України. У державному реєстрі виборців реєструють понад 200 тисяч хмельничан, які візьмуть участь у виборчому процесі. Однак через роботу, навчання чи інші причини можна змінити місце голосування. Для цього із відповідними документами потрібно звернутися до реєстру.

Понад 205 тисяч хмельничан, які планують взяти участь у голосуванні,  внесли до списків у Державному реєстрі виборців. Ця цифра може змінитися ближче до дня голосування, кажуть  у відділі ведення Хмельницької міської ради. Перевірити себе у списках  можна звернувшись до фахівців реєстру  або онлайн на сайті державного реєстру через кабінет виборця. Часто-густо громадяни чекають , коли запрацюють дільниці  і вже там перевіряють свої дані. Однак зробити це варто раніше аби у день голосування не позбутися голосу.

Через навчання, хворобу чи відрядження  виборець може змінити місце голосування. Для цього із паспортом та відповідними довідками потрібно звернутися до реєстру, аби прізвище громадянина завчасно внесли до списків відповідної дільниці.

Фахівці реєстру радять це зробити перевірку своїх персональних даних якнайшвидше, адже вже за три тижні до виборів там прогнозують великі черги. Працює реєстр даних у міській раді 5 днів на тиждень. А вже із березня сюди можна звернутися і у вихідні.

 

" " " "