Перші плоди превенції: рівень дитячої злочинності в краї знизився на 14 %.

986

Крадіжки, угони та наркоманія – це злочини, до яких найчастіше вдаються підлітки. Протягом минулого року на Хмельниччині вони скоїли 240 правопорушень. Правоохоронці кажуть, це – менше, аніж у 2017-му. Рівень підліткової злочинності в краї знизився на 14 %. Це, ніби – небагато, але втішає. Адже діти суттєво менше вдавалися до тяжких і особливо тяжких злочинів.

Рівень дитячої злочинності в краї знизився на 14 %. За минулий рік правоохоронці зафіксували 240 правопорушень проти 280-ти за 2017-ий. Розповідають, найсуттєвіше поменшало тяжких і особливо тяжких злочинів. Найбільшою проблемою залишаються крадіжки.

Частенько підлітки не гребують і тим, аби вкрасти авто. Угони – на другому місці у рейтингу злочинів середньої важкості. На третьому – ті, що пов’язані із наркотиками. У постійній групі ризику – старшокласники та учні ПТУ, кажуть копи.

Іще одна група ризику – діти, які ніде не навчаються. Впродовж 2018-го вони скоїли 42 злочини. Копи кажуть, із ними та рештою підлітків постійно працюють у напрямку превенції. Профілактика проводять як загальну,  так  і індивідуальну. Окремо працюють із тими ,хто вже на обліку.

Кажуть, результати від активної превентивної діяльності мають. Із 149-ти дітей, котрі стоять на обліку у поліції, лише 2 зважились на злочин повторно.

" " " "