Під прицілом камер: відтепер практичний іспит на права в Україні проводитимуть із відео фіксацією. Підсумки тижня .

1079

 Під прицілом камер: відтепер практичний іспит на права в Україні проводитимуть із відео фіксацією. Це ноу-хау на Хмельниччині запрацювало від нового року – щойно регіональний сервісний центр отримав необхідне обладнання. 16 відеокамер розподілили порівну між 4-ма територіальними центрами. І вже почали їх активно використовувати. Наразі на відео лише у Хмельницькому практичний іспит склали близько 100 водіїв. Фахівці центру констатують, зніматись погоджуються не всі. Наразі право на це майбутнім водіям гарантовано. Хоча, в майбутньому процедуру планують зробити загальнообов’язквою.

 Екзаменатор Ігор Ковальчук лишень побачив групу абітурієнтів – бігом мчить до автівки. Перше, що робить – прикріплює до скла відео-камеру.

 Перші дві дівчини уже проїхали. Пані Інна – одна із тих, хто у групі здає практичний іспит на права під прицілом відеокамери. Каже, технічна новинка не відволікає.

 Здала чи ні – дівчина, каже, іще не знає. Хоча, не приховує, сподівається на те, що її запис – ідеальний.

 Переглянути здачу іспиту дівчина, каже, буде не проти.

 Додає, абсолютно вітає таке нововведення. Наразі із таким позитивом до відео іспиту ставляться далеко не усі майбутні водії. І поки мають на це законне право. Відеофіксація – не обов’язкова. Принаймні на даний час.

 Такі плани оновлення практичних іспитів у територіальному сервісному центрі вважають абсолютно логічними. Кажуть, запис самої здачі унеможливлює прояви корупції, а, отже, підвищує якість водійських кадрів.

 Відеофіксація у навчанні водіїв – справа не така вже й нова. Деякі автошколи давно практикують виїзди в записі.

 Директор автошколи каже, записували на відео й іспити. Практика виявилась позитивною.

 Власне із цих причин пан Юрій, каже, також вітає офіційний статус відеозйомки практичних іспитів. До слова, усі вони – конфіденційні. Перегляд дозволено лише обмеженому колу осіб.

 До слова, під прицілом відео камер абітурієнти понад два роки здають і теоретичний іспит у територіальних сервісних центрах. До екзаменаційної сесії в режимі «rec» звикли давно і усі. Так само, сподіваються фахівці, буде і з теперішнім нововведенням, адже, воно вигідне всім і кожному. 

 

 

" " " "