Підозра на коронавірус у Кам’янці-Подільському: що сказали медики

Лабораторні дослідження показали інше захворювання, на жаль, не менш грізне

30601

Підозра на коронавірус в одного із жителів  Кам’янця-Подільсько не виправдалась. Про це сьогодні повідомив голова ОДА Дмитро Габінет на засіданні колегії ОДА.

За симптомами усе нагадувало цю страшну недугу, але, на щастя, це виявився не коронавірус. Втім, особливої ейфорії це не викликало, бо з’ясувалося, що в пацієнта грип А (H1N1), пандемія якого була у 2009 році.

На тлі загальної загрози розповсюдження коронавірусу жителі планети майже втратили страх перед іншими грізними інфекціями, які забрали не одне людське життя.

На жаль, грип А – захворювання  не менш небезпечне, ніж нашумілий коронавірус. Так, у  1918-1919 роках, під час захворювання “іспанкою” (а це був саме грип А) вимерло до 100 мільйонів людей, що на ту пору становило близько 5% населенні усієї земної кулі.

Читайте також: Хмельницька інфекційна лікарня готова приймати хворих на коронавірус

Звісно, тоді не було таких методів профілактики і лікування, однак цей серотип грипу і досі залишається летальним і легковажити з ним не можна. І вже той факт, що він з’явився у Кам’янці-Подільському має насторожувати.

Водночас очільник ОДА наголосив, що паніку сіяти не треба. Ситуація в області залишається під контролем, і нічого придумувати не варто.

“Летальність наслідків  захворювання на “ГРИП А” не менш небезпечна і становить 8%, тоді як від коронавірусу 2-3% відсотка, але це не привід для паніки та домислів”, – наголосив Дмитро Габінет.

" " " "