Підприємець із Хмельницького налагодив виробництво “брендового” одягу – правоохоронці не оцінили

Справу підприємливого хмельничанина передали до суду

2323

У Хмельницькому працівники кіберполіції, спільно зі слідством, викрили і розслідували справу щодо незаконного використання товарних знаків відомих спортивних брендів та подальшого продажу підробленого одягу, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Підприємливим “виробником” брендового спортивного одягу виявився 28-річний житель Хмельницького. Чоловік налагодив випуск спортивного одягу. У цьому не було б нічого протиправного, якби він не “клепав” до того одягу товарні знаки відомих світових виробників. Готову продукцію підприємець виставляв на продаж на кількох своїх сайтах. Через них здійснювались замовлення та проводилась оплата придбаних товарів.

Кіберполіція розслідувала і викрила порушника прав власності. Слідство підрахувало що своїми діями він завдав компаніям-правовласникам понад 35 мільйонів збитку у гривнях.

 

За гроші, отримані від своєї протизаконної діяльності, підприємець купував нерухомість та автомобілі елітних марок.

Розслідування справи завершено, і справу скеровано до суду. Звісно, суд дасть цим діянням правову оцінку . Підприємця обвинувачують за двома статтями кримінального кодексу: ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

Читайте також: Драма на полюванні: У Полонському районі засудили мисливця за випадковий постріл

І якщо за статтею 229 йому загрожує лише штраф, то за статтею 209 молодий чоловік може одержати  доволі тривалий термін ув’язнення.

" " " "