ПІДТРИМКА ФЕРМЕРІВ

284

Детінізація агропромислового сектору та підтримка дрібних фермерів. На засіданні обласної колегії говорили про розвиток сільського господарства. Адже молодь продовжує виїжджати за кордон, а дрібні господарства працюють у тіні. Навесні депутати обласної ради проголосували за фінансування програми підтримки фермерів. Та за два місяці до завершення року коштів освоїли менше як половину.

В обласній адміністрації на засіданні колегії серед решти питань говорили і розвиток агропромислового комплексу. Зі слів заступника начальника управління, в області обробляють понад півтора мільйони гектарів чорноземів. На Хмельниччині зменшились площі під картоплю та овочі. За показниками галузь тваринництва має приріст у поголів’ї корів та кіз. Не суттєво, проте зросло виробництво молока.

Депутатський корпус 8 квітня підтримав фінансування програми розвитку АПК Хмельницької області на 2017-2021 роки  у сумі 5 мільйонів гривень. Кошти спрямували для підтримки фермерів, одноосібників, фермерських господарств та молочних кооперативів. З обласного бюджету на часткову компенсацію необхідного обладнання та сільськогосподарської техніки виділили 1 мільйон 600 тисяч гривень. А решта коштів досі не використана, тож ті, хто працює в сільському господарстві мають два місяці, аби взяти участь у програмі. Одна із умов – офіційно бути зареєстрованим.

Як зауважує Віолета Лабазюк, під час візитів у громади краю, щоразу разом із депутатами нагадують про програми підтримки фермерів та тих, хто займається реалізацією молока. Діяльність програми спрямована на детінізацію агросектору  та стимулювання сільського населення до розвитку власної справи.

Відтак, на засіданні колегії  визнали недостатньою роботу управління розвитку АПК в частині комунікації із фермерами та загалом громадами щодо реалізації програми в області.

" " " "