ПІДТРИМКА ВЕТЕРАНІВ

414

Координація та робота з захисниками. 5 серпня при обласній раді запрацювала консультативна рада ветеранів. До неї увійшли воїни АТО, операції об’єднаних сил, афганці. Разом планують вирішувати нагальні питання – соціальний захист героїв, адаптація у суспільстві та підтримка сімей загиблих. Нещодавно зустріч ветеранів відбулась у Шепетівці. А днями захисники зібрались там знову, аби вибрати делегатів для участі у роботі консультативної ради.

3 листопада у Шепетівці відбулась нарада консультативної ради ветеранів за участі голови обласної ради Віолети Лабазюк. Саме тоді було вирішено розширити склад ради, щоб продуктивніше вирішувати питання захисників.

На робочу зустріч представники консультативної ради запросили представників різних ветеранських спілок Шепетівського району. А розпочався захід із хвилини мовчання за полеглими побратимами. Під час роботи круглого столу  мав змогу запропонувати своє бачення у форматі співпраці в межах консультативної ради. Адже у кожного із присутніх  за плечима не лише бойовий досвід, а й громадська робота. Полонська спілка ветеранів утворилась 2002 року, вона налічує понад 70 учасників.

Розроблені місцеві програми дають можливість лише частково фінансувати діяльність ветеранських спілок та розробку патріотичних заходів. Як каже голова патріотичного клубу «Каскад», що уже багато років успішно діє в Ізяславі, такий формат зустрічі доволі інформативний.

Під час робочої зустрічі присутні обговорили кандидатів, які будуть включені в обласну консультативну раду. Адже проблем у ветеранів різних війн вистачає – це і соціальний захист, фізична реабілітація, соціальна адаптація.

Наступним етапом роботи консультативної ради будуть виїзні засідання у Кам’янець-Подільському та Хмельницькому районах. Там місцеві осередки ветеранських організацій також матимуть змогу обрати своїх делегатів для участі у роботі дорадчого органу.

" " " "