ПІДТРИМКА ВОЇНІВ

297

Підтримка воїнів – у пріоритеті. На початку серпня поточного року в області створили Консультативну раду з питань сприяння захисту інтересів ветеранів військових конфліктів. Це – дорадчий орган при обласній раді, що покликаний об’єднати учасників російсько-української війни та воїнів-інтернаціоналістів з трьох районів. У Хмельницькому районі пройшло вже кілька засідань. Тепер перше виїзне відбулося у Шепетівці. Про що говорили та чи делегувала Шепетівка своїх героїв у склад Консультативної ради?

Підтримка воїнів російсько-української війни, воїнів-інтернаціоналістів та сімей загиблих. Ці питання є пріоритетними для Хмельницької обласної ради. Саме тому на початку серпня поточного року за ініціативи голови обласної ради Віолети Лабазюк створили Консультативну раду з питань сприяння захисту інтересів ветеранів військових конфліктів.

Консультативна рада – дорадчий орган при обласній раді, що покликаний об’єднати учасників російсько-української війни та воїнів-інтернаціоналістів з трьох районів. Саме тому підрозділи структури будуть створені не лише у Хмельницькому, а й у Шепетівці на Кам’янець-Подільському.

Новостворена консультативна рада – колегіальний орган. Його учасники – воїни-афганці або старші бойові побратими та бійці російсько-української війни. Вони об’єдналися аби налагодити співпрацю, у першу чергу, з органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Вояки хочуть, аби їх чули, коли йтиметься про підтримку ветеранів військових конфліктів.

Допомога сім’ям загиблих, пільгові перевезення, виділення земельних ділянок та оздоровлення – питання, що найчастіше постають. Частину з них обласна рада у межах повноважень та фінансового ресурсу вирішує. У вересні місцеві обранці передбачили півмільйона гривень та пільгове навчання воїнів. Ще 700 тисяч гривень – на стоматологічне обслуговування. До Дня Соборності п’ять сімей героїв отримають омріяні квадратні метри.

Тепер Шепетівський район до складу дорадчого делегує трьох представників. Наступне виїзне засідання відбудеться у Кам’янці. Кам’янець-Подільський район теж матиме представників у раді. Сама ж Консультативна рада протягом місяця повинна напрацювати план заходів та дій на наступний рік. А обласна рада до цільової програми, що вже діє, у березні розгляне ще три програми підтримки ветеранів військових конфліктів.

" " " "