Пілот із Хмельниччини розбився разом зі своїм пасажиром: з’ясувалось, що з пілотом були проблеми

Пілота без ліцензії з Кам'янець-Подільського відправлять до психіатричної лікарні на примусове лікування

4542

Катання на легкомоторному літаку ледь не обернулося трагедією для пілота з Хмельниччини. Про це розповів Telegram-канал “Хмельницький LIVE”.

Зазначається, що чоловік вирішив прокатати  на повітряному судні  пасажира, не маючи при цьому ліцензії пілота та відповідного дозволу від Державіаслужби. Витівка закінчилася тим, що горе-пілот не впорався з керуванням та літак розбився. В ході польоту чоловік допустив помилку та зачепив крилом землю розвертаючись на малій висоті. Це призвело до того, що машина втратила швидкість та рівновагу, після чого одразу ж перекинулася. Сталась ця історія майже рік тому, наприкінці липня минулого року.

На щастя і пілот і пасажир залишились живі, однак при цьому вони зазнали важких травм і були госпіталізовані.

Дивіться також: Курс у небо: у Хмельницькому почали навчати пілотів

Справу розглядав Заставнівський суд Чернівецької області. Під час засідання було встановлено, що обвинувачуваний, мешканець Кам’янець-Подільського району, не зовсім врівноважений і підлягає примусовому лікуванню в психіатричній лікарні.

“Згідно з висновком судово-психіатричної експертизи, підозрюваний за своїм психічним станом не може повною мірою усвідомлювати свої дії та вимагає застосування примусових заходів медичного характеру”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

" " " "