Південний Буг обзавівся новими водними мешканця

770

Русло Південного Бугу, що у середмісті обласного центру, обзавелося новими водними мешканцями.  За кошт міської ради придбали 800 кілограм товстолобика. Це не перше зариблення головної водної артерії Хмельницького. За кілька останніх років у річку випустили близько п’яти тон різних видів риб.

Вперше цьогоріч  та вчергове за кілька останніх. У Південний Буг, що у середмісті Хмельницького,  запустили кілька тисяч товстолобика.

Рибалки таким діям з боку міської ради раді. Кажуть, тепер через кілька років можна буде впіймати трофейного коропа, товстолоба або білого амура.

Зарибок брали поблизу Хмельницького. Начальник управління з питань екології каже, саме зариблення дало можливість не закривати купальний сезон вже кілька років поспіль.

За два роки за кошти міського бюджету придбали та запустили в річку близько п’яти тон риби. Днями додатково мають вселити ще декілька сотень кілограмів коропа.

Також є гарна звістка і для рибалок Озерної – у місцевий ставок запустять кількасот кілограмів і коропа, і товстолобика.

" " " "