Пияцтво на вулиці: у Хмельницькому зросла кількість 178-х

1053

Мов гриби після дощу. У Хмельницькому різко зросла кількість дворових п’яничок. Таку ситуацію патрульні пояснюють приходом тепла, втім, додають, хмільних натуралістів вистачає і взимку. Минулоріч на тих, хто облюбували лавочки, поліціянти склали три з половиною тисячі постанов. З початку цього року вже задокументовано понад тисячу правопорушень, половина з яких тільки за квітень. За задоволення хильнути на природі кожному порушнику доведеться заплатити, щоправда максимум 85 гривень штрафу.

З потеплінням любителів ось такого відпочинку у місті – що грибів після дощу. Можна пройтися тутешніми парками, скверами, Проскурівською або дворовими територіями і побачити десятки, а то й сотні. Так минулоріч хмельницькі патрульні таких назбирали три з половиною тисячі, з початку цього року – вже більше тисячі.

Найгірше те, кажуть патрульні, що у дворах пиячать підлітки. У таких випадках до відповідальності притягують домочадців. Та часто-густо, на дитячих майданчиках, де граються власні діти, батьки влаштовують справжнісіньке застілля.

Дитячі майданчики, дворові території, міські парки, стометрівка та місцини поблизу розважальних закладів – улітку ці місця стають рибними на порушників 178-ї статті. Щоправда, однією нею не обходиться. Традиційно, де пияцтво – там шум, сварки і бійки.

А є ті, котрим такі зауваження до самої лампочки.

В таких випадках патрульні перестають церемонитися. У хід йдуть кайданки або навіть спецзасоби. Якщо порушник має при собі документи порушення фіксують на місці, якщо ні – везуть до райвідділку поліції.

За пияцтво там, де заборонено, доведеться заплатити, щоправда максимум 85 гривень штрафу. Ця сума, певні патрульні, не мотивує знову не порушувати. А ось як зменшити кількість дворових п’яничок знають та навіть діляться рецептом.

" " " "