Пляжі, кінні прогулянки, термальні ванни: у Кам’янці хочуть перетворити каньйон на туристичну перлину

2725

У Кам’янці-Подільському знову повернулися до ідеї облагородження каньйону та перетворення його на туристичну перлину. Причому цю ідею жваво підтримує міський гоkова Михайло Сімашкевич, про що свідчить його публікація у Fаcebook.

“Багатьох кам’янчан не покидає ідея розвитку каньйону як відпочинкової зони. Отож, проектна пропозиція вже готується. А ви підтримуєте таку ідею зі сплавами на байдарках, пляжами, кінними прогулянками, термальними ваннами…?”, – пише мер, звертаючись до містян.

Звісно ж, усі коментатори підтримали таку ідею. Адже маючи таку ландшафтну перлину, гріх було би її не зробити родзинкою свого міста і не заробляти на ній гроші для громади.

Попередня назва пропонованого проекту – каньйон-парк MAGNIT. До речі, ідея з назвою не всім припала до серця.

“Чому Магніт? Дивна назва”,  “Каньйон з висоти нагадує омегу, підкову або магніт, нічого дивного”, “Якщо від цієї ідеї поповниться бюджет , і місто розвиватиметься ,то давно пора !”, “Тоді назва могла б бути , Золота Підкова , або Підкова Поділля )”, “Золота Підкова Поділля”, – написали у коментарях кам’янчани.

Втім, придумати влучну назву – то вже найприємніше і найлегше з усього. Головне – знайти ресурси для такого масштабного проекту. Та ще дехто з кам’янчан побоюється, що усе те буде втілене за гроші міста, а згодом непомітно перейде в приватні руки. І все ж, ідею люди схвалюють і кажуть, що давно пора зробити каньйон туристичним місцем.

Якщо проект вдасться втілити, то там мають бути нові туристичні маршрути – пішохідні і кінні, пляж і зона відпочинку, водоспади з купальнями і ще багато цікавинок, що мають вабити туристів направду як магніт.

" " " "