Плюс 585: в області підрахували середній розмір підвищення пенсії.

755

Плюс 585 гривень: в області підрахували середній розмір підвищення пенсії. Нагадаємо, з 1 березня по всій Україні відбувся перерахунок. На Хмельниччині під нього потрапило 87% пенсіонерів. Без «доплати» залишилися ті, хто отримує державну допомогу за військовими та спеціальними законами.

Під загальнодержавний перерахунок в краї потрапило 353 тисячі пенсіонерів. З них – 305 тисяч отримали довгоочікуване підвищення. Суми – різні: від 100 до 1000 та більше гривень. Найвищу доплату дали лише третині. Від 500 до тисячі дорахували шести відсоткам, від 100 до півтисячі – 30-ти. До 100 – іще одній третині тих, хто потрапив під перерахунок.

Якщо ж після перерахунку розмір виплати не дотягнув до мінімальної пенсії, а це – 1669 гривень, людина отримала так звану одноразову виплату.

Таку виплату отримали також не всі. Обов’язкова вимога – визначений законом стаж.

В пенсійному фонді наголошують, ті, хто після перерахунку отримав  пенсію вищу, аніж мінімальна, одноразової виплати не отримає. Це ж саме стосується й тих, у кого бракує стажу.

Чиновниця додає, одноразова виплата надходить разом із пенсією – в загальній сумі. Такий бонус пенсіонери краю побачили в березні, його отримають і у квітні. Від травня ж на них чекає виключно гола пенсія.

 

" " " "