Плюс до пенсії: у 2019-му в Україні проведуть 5 перерахунків пенсійних виплат.

836

Плюс до пенсії: у 2019-му в Україні проведуть 5 перерахунків пенсійних виплат. Про це повідомила заступниця голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко під час робочого візиту на Хмельниччину. За словами посадовиці, усі вони пов’язані із підвищенням соціальних стандартів і пройдуть у автоматичному режимі. Наскільки збільшаться виплати в Пенсійному фонді поки не кажуть, адже наразі займають обрахунком необхідних коефіцієнтів.

З 1 січня в Україні стартує масштабний перерахунок пенсій. Жінки і чоловіки віком 65 плюс та стажем 30 і 35 років відповідно можуть чекати на підвищення виплат.

Збільшення пенсії широкому загалу варто чекати вже 1 березня. В зв’язку із зростанням середньої заробітної плати в Україні, органи пенсійного фонду проведуть загальний перерахунок виплат. Наскільки більше отримають пенсіонери поки не кажуть ,адже наразі лише прораховують коефіцієнти.

Черговий перерахунок пенсій проведуть вже 1 квітня. Він пройде за тим же принципом, тільки для працюючих пенсіонерів. Наступні два відбудуться на початку липня та грудня в зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили  працездатність. В Пенсійному фонді наголошують, у 2019-му збільшується і трудовий стаж, необхідний для тих, хто хоче на заслужений відпочинок.

" " " "