ПОБОРОТИ РАК

334

У всесвітній день боротьби із раком у Хмельницькому обласному протипухлинному центрі відкрили унікальний та надсучасний лінійний прискорювач. Таких приладів на Поділлі є всього декілька, тож його наявність важлива не тільки для міста та області.

Головною особливістю лінійного прискорювача є те, що радіаційне опромінювання впливає лише на пухлину, а не на організм в цілому. Таким чином цілими та неушкодженими залишаються здорові органи та клітини.

Значну частину фінансвого ресурсу на придбання лінійного прискорювача, а це 33 мільйони гривень, було виділено завдяки депутатському корпусу Хмельницької обласної ради.

Велика мрія надавати онкохворим якісну та вчасну допомогу здійснилась із придбанням лінійного прискорювача, каже завідувачка відділення променевої терапії.

Лінійний прискорювач допоможе людині не тільки побороти ракове захворювання, а й швидко повернутись до звичного життя.

Для встановлення лінійного прискорювача у протипухлинному центрі також облаштували спеціальний бункер. Його вартість – 11 мільйонів гривень. Частину коштів виділили у рамках президентського проекту Велике будівництво.

В день відкриття унікального приладу, голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк відзначила грамотами та подарунками тих, хто бореться за життя пацієнтів- медичних працівників.

Щороку по допомогу у протипухлинний центр звертаються понад 2 тисячі українців. Кожен другий потребує втручання такого приладу. Тож наявність лінійного прискорювача на Хмельниччині дасть надію багатьом онкохворим на якісне одужання.

" " " "