ПОБРАТИМСЬКІ ЗВ’ЯЗКИ

481

Столиця України і німецький Лейпциг в ці дні відзначають шістдесятиріччя побратимських зв’язків. Крім економічної, туристичної та культурної співпраці Київ сьогодні активно переймає у побратимів європейський досвід реформ місцевого самоврядування і децентралізації.

Мер Лейпцига Буркхард Юнг очолює Асоціацію міст Німеччини. І, в цій ролі, – він теж колега мера Києва Віталія Кличка, який є головою Асоціації міст України. Київ сьогодні активно переймає найкращий досвід Лейпцига в муніципальному управлінні, впровадженні стандартів європейської демократії і реформ. Зокрема, це стосується розвитку системи смарт-сіті, втілення принципів первинної демократії, економічної та культурної співпраці. Цей досвід – актуальний і корисний доя місцевої влади та громад України.

У Німеччині підтримують впровадження широких повноважень  місцевих громад, бо це є  ознакою демократичного шляху розвитку держави. Це було ще раз підтверджено на зустрічі зі спецпосланником уряду Німеччини з питань  децентралізації в Україні Георгом Мільбрадтом.

Також Віталій Кличко виступив у Лейпцигу з промовою з нагоди річниці початку мирної революції 1989 року в в Східній Німеччині – колишній НДР. Спікером на цей щорічний захід Кличка обрало журі  німецького «Фонду мирної революції».

" " " "