Побиття футбольного судді у Волочиську: справа дійшла до Києва

Головний арбітр матчу звинувачує в побитті президента футбольного клубу

2056

Президент волочиського футбольного клубу “Агробізнес” Олег Собуцький може бути відсторонений від футболу довічно. Такий жорсткий вердикт щодо нього може ухвалити Українська асоціація футболу. Олега Собуцького звинувачують у побитті головного арбітра матчу, в якому його команда програла.

Заяву про побиття написав арбітр Юрій Іванов, який був головним суддею матчу між командами “Агробізнес” та “Минай”, що відбувся 15 липня у Волочиську.

Матч між місцевою командою і гостями завершився перемогою гостей із рахунком 2:0. Це неабияк розлютило президента команди Олега Собуцького, а також вболівальників волочиських футболістів. Вони вважали, що суперники виграли завдяки упередженому суддівству Іванова.

Олег Собуцький і сам страждав від харківських фанатів

У ході зустрічі суддя показав господарям поля 8 жовтих карток, 3 жовтих картки також дісталося команді гостей. Однак найбільше розлютило вболівальників “Агробізнесу”, що в середині першого тайму суддя не призначив пенальті у ворота гостей, хоча там, кажуть, були для цього підстави.

Отож після матчу у приміщенні для арбітрів Собуцтький начебто напав на Іванова та побив його, пошкодивши йому носа. Власне, потерпілий це зафіксував на фото. Крім того, як стверджують очевидці, арбітрові в основному дісталися удари в тулуб, однак удар по носу вийшов найбільш промовистим.

Повернувшись після матчу до Києва, Юрій Іванов написав у поліції заяву на Собуцького, звинувативши його у побитті. Чомусь у Волочиську писати заяву за гарячими слідами він не ризикнув.

“Прошу вас притягнути до кримінальної відповідальності президента футбольного клубу “Агробізнес” Собуцького Олега Михайловича, який 15.07.2020 близько 20:00, перебуваючи у приміщенні для арбітрів на стадіоні “Юність” у м.Волочиськ Хмельницької області, по вул.Лисенка,2, де, діючи умисно через раптово виниклі неприязні відносини, спричинив мені тілесні ушкодження”, – йдеться у заяві.

Щоправда, сам Олег Собуцький стверджує, що навпаки – стримував знавіснілих фанатів волочиського клубу, які хотіли побити арбітрів.

Дивіться також: Спецрепортаж. У Волочиську відбувся дводенний турнір з міні-футболу ZbruchCup 2020

Однак заява Іванова до поліції свідчить про інше. Крім того, факт побиття зафіксований також у суддівському рапорті. Ще один факт, який свідчить не на користь Олегу Собуцькому – його керівна посада в Українській асоціації футболу. Крім того, що він є президентом футбольного клубу, він ще й обіймає посаду віце-президента Української асоціації футболу.

Отже, якщо вину Собуцького у побитті арбітра визнають, його можуть відсторони від футболу безстроково, тобто фактично довічно.

" " " "