«Почесний громадянин Хмельницького».

833

Історики, підприємці та митці. У Хмельницькому визначилися з претендентами на звання «Почесного громадянина міста». Цього року до конкурсу допустили п’ять кандидатур. Усі проживають у місті і протягом свого життя докладали зусиль для його покращення.

Графік, живописець, монументаліст та заслужений художник України – Михайло Андрійчук. У Хмельницькому він проживає вже 57 років. У 2002 році став лауреатом міського рейтингу у номінації «Митець року». У 2018 році був нагороджений почесною Грамотою  Верховної Ради України «За особливі заслуги перед Українським народом». Каже, його надихає життя, яке вирує навколо.

Юхим Нетяга – громадській діяч Хмельницького. Другий рік поспіль потрапляє до списку претендентів. У 1942 році йому разом з іншими військовими вдалося звільнити сотню полонених нацистами. Довгий час працював льотчиком ракетного полку.

Олександр Лисюк – директор одного із найпотужніших підприємств у місті. Його кандидатуру вже третій рік поспіль висувають на визнання. Свою трудову діяльність він розпочав 58 років тому. За внесок у розвиток області був відзначений трудовою відзнакою Міністерства аграрної політики України «Знак пошани».

Володимир Смотритель – народний артист України. Свою діяльність розпочав у 1978 році. Починав у Київському театрі. Згодом створив власну справу – моно-театр «Кут». Нині займається організацією Міжнародного фестивалю «Відлуння».

Сергій Єсюнін – працівник культури, журналіст, кандидат історичних наук та співробітник Хмельницького краєзнавчого музею. Значну частину свого життя займався написанням книг та наукових робіт про Хмельницький. У 2009 році наказом Президента України був удостоєний звання Заслужений працівник культури.

Віддати свій голос за кандидатів можна до 7 липня за телефоном, який Ви бачите на екрані.

" " " "