Почути проблеми від людей та вирішити їх на законодавчому рівні. Сергій Лабазюк зустрівся із виборцями

394

Дізнатися проблеми людей та вирішити їх на законодавчому рівні. Кожного року народний депутат Сергій Лабазюк звітує перед своїми виборцями про роботу у парламенті. За роки депутатства було проведено сотні таких зібрань, де люди не просто діляться своїми проблемами, а й дають накази  щодо законотворчої роботи нардепа. Про що спілкувались цього разу?

Народний депутат України Сергій Лабазюк зустрічався із жителями кількох сіл Хмельницького району. Спілкування із людьми для парламентаря не рідкість, за роки роботи у Верховній Раді було організовано вже тисячі таких обговорень. Хоча громади різні, та проблематика майже спільна. Голова Лісовогринівецької ТГ каже, реформа децентралізації дала позитивний результат, проте є чимало викликів сьогодення.

Сергій Лабазюк відвідав одразу кілька населених пунктів трьох громад краю. Зокрема побував у Наркевицькій ОТГ – у селах Юхимівці та Бубнівка. Людей на зустріч прийшло чимало, кожен має свої питання до обранця. Найбільше, що турбує місцевих, – низькі пенсії та відсутність роботи. А ціни невпинно ростуть, як і платіжки за енергоносії.

Ціни на енергоносії турбують не тільки людей, а й керівництво громад. Голови чекають осені та зими дуже з великим острахом.

Сергій Лабазюк наголошує, ціну на електроенергію вдалося дещо знизити, яка була запропонована раніше. Та є інша проблема – ціна вартість газу. Зараз потрібно знайти шляхи, аби його знизити.

З часу створення громад розвиток відчули всі сфери, в тому числі спорт та культура. Проте проблемним питанням залишається знайти та втримати  молодого спеціаліста на посаді.

Зустрівся Сергій Лабазюк із жителями Волочиської громади, зокрема побував у селах Клинини, Користова та Копачівка. Хоча села різні, проте старости кажуть, проблеми та питання у людей одні і ті ж. Багато з них вдалося вирішити і завдяки роботі народного депутат, його благодійного фонду та обласної ради.

За перший рік роботи Верховної Ради України  9-го скликання народному депутату України Сергію Лабазюку вдалося зареєструвати 39-ть законопроєктів, внести чотири з половиною сотні поправок до нормативно правових актів. Основними напрямками роботи парламентаря минулого політичного сезону були розвиток профтехосвіти, підтримка об’єднаних територіальних громад, соціальний захист пенсіонерів та розвиток і підтримка  індустріального парку та багато іншого. За його словами такі зустрічі дозволяють не просто дізнатися про проблематику людей у селах та містах глибше, а й розробити законодавчі ініціативи з того чи іншого питання.

 

" " " "