ПОДАТКОВА АМНІСТІЯ

356

Верховна Рада прийняла, а президент підписав. Із першого вересня цього року по перше вересня наступного в Україні діє так звана податкова амністія. У цей період спеціальну декларацію можуть подати платники, що не встигли показати свої активи до першого січня 2021 року. Однак є перелік осіб, яким навіть не уникнути відповідальності за приховування доходів.

Рік часу дали українським платникам податків на добровільне декларування. Завдяки податковій амністії у бюджет хочуть повернути близько мільярда доларів. За півтора місяця по Україні уже задекларували 90 мільйонів гривень. Паралельно податківці проводять інформаційну кампанію.

Декларувати не потрібно доходи до 400 тисяч гривень та майно, яке на дату завершення кампанії знаходиться у власності у декларанта.

Про готівку під час спеціального декларування не йдеться. Грошові кошти можна розмістити на спеціальному банківському рахунку. Ставка збору в цьому випадку складе – 5%. Якщо ж гроші залишаться на рахунках за кордоном – ставка буде більша.

«Амністією» не зможуть скористатися малолітні, неповнолітні діти, особи з обмеженою дієздатністю і такі, що підпадають під санкції.

" " " "