ПОДІЛЬСЬКІ АГРАРІЇ ГОТУЮТЬСЯ ДО ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ. ЧИ БУДЕ УКРАЇНА З ХЛІБОМ?

278

Більше тижня залишилося до початку перших жнив. У  Групі компаній «VITAGRO» наразі активно готуються до роботи в полі. Аграрії кажуть, рік досить не простий як в плані забезпечення, так і погода не сприяла.

Наразі Група компаній «VITAGRO» не тільки готується до майбутніх жнив ранніх зернових культур. Активно триває у садах компанії збір ягід. Зокрема черешні. На семи гектарах збору солодких ягід трудяться кілька бригад. В кожній близько десяти чоловік. Працюють тут переважно жінки.

Працюють бригади у кілька етапів. Спочатку йде збір стиглих ягід, далі переходять на інший сорт пізніше повертаються знову на початок. Загалом на заготівлі черешень задіяні близько півсотні людей із прилеглих населених пунктів.

Наразі  у агровиробників є багато проблем з якими вони не зустрічалися в минулі. Це зриви постачання  пального, мінеральних добрив, засобів захисту. Окрім цього зросли і ціни на ці позиції. А ще це блокування українських портів, як наслідок  малі темпи продажу минулорічного збіжжя.

За словами генерального директора  Групи компаній «VITAGRO» Петра Лабазюка, очікувати на рекордні врожаї цьогоріч не доведеться, проте голодними українці точно не будуть.

Коли  подільські аграрії ще в очікуванні початку жнив південніші колеги навіть в безпосередній близькості до  бойових дій вже працюють в полі. Це ще раз доводить що свого ми не віддамо.

" " " "