Подільські старшокласники грали у «Сокіл-Джуру».

1635

Курси молодого бійця за козацьким зразком. У Вовковинцях, що на Деражнянщині, відбулася щорічна військово-патріотична гра для молоді «Сокіл-Джура». Екстремальна забава зібрала понад 300 учасників з усієї Хмельниччини. Протягом 5 днів козачата  просто неба опановували ази виживання, стріляли зі зброї, таборувалися,  розпалювали багаття, готували їжу, долали смугу перешкод, надавали першу медичну допомогу . Як гартувалися юні соколята бачила Юлія Астафурова.

Тут усе як у справжньому війську: залізна дисципліна..

Спартанські умови…

І військова наука.

Хіба що юні обличчя бійців дисонують із важким військовим камуфляжем. Середній вік учасників військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура» 12 років. Попри це тут змагаються зовсім не з дитячих дисциплін.

Насичена і складна програма з виживання зібрала понад три сотні учасників з усієї області. Юні козачата кажуть, подібні заходи – чудова альтернатива  гаджетам  і соцмережам.

Окрім майстер-класів з виживання діти ще й вивчають славетну козацьку історію Поділля. Організатори впевнені, саме так можливо виховати справжнього патріота.

Утім, не історією єдиною. Захід спрямовано на популяризацію силових професій, таких як поліцейський.

Організатори впевнені, що подібним способом вдається «вбити образу кілька зайців»: і патріота виховати, і найменших навчити діяти в екстримальних ситуаціях, а ще підготувати майбутні кадри для силових українських структур.

 

" " " "