Погода на Хмельниччині: аномальне тепло і коти, що кричать попід вікнами

Тиждень, що починається, ще порадує краян незвичним теплом

1638

На Хмельниччині погода знову дивує і б’є рекорди. Після незвичайно теплого недільного дня, радуватиме нас теплом і новий тиждень. Принаймні, перша його половина.

Тим часом, грудень уже б’є температурні рекорди. Приміром  сьогодні  вдень синоптики обіцяють десятиградусне тепло. Це буде найвища температура для цього дня, 16 грудня, за всі 130 років, упродовж яких ведуться метеоспостереження.

До сьогоднішнього дня  максимальна температура  у  7,5 градуса з позначкою “плюс” була зафіксована у Хмельницькому в 1982 році, мінімальна, -22 градуси, у 1997. Надворі – справжня весна. Сонечко пригріває, трава починає зеленіти, і коти кричать, мов навіжені – хочуть розмножуватись.

“Надалі буде ще тепліше.
Картоплю садити не біжіть, насіння не скуповуйте, все ж зима ще буде.
Може)”, – пише у своєму  Facebook синоптик Наталка Діденко і дає приголомшливу карту погоди, де Європа більше скидається на Сахару, ніж на зимний континент, що скутий грудневою кригою.

Така сонячна й тепла погода збережеться на Хмельниччині і завтра. А післязавтра, у середу, взагалі обіцяють день до 14 градусів тепла.  І лише з четверга почнеться поступове зниження температури. Отож наступними вихідними буде прохолодно, але не так, щоб крижаніла вода. Температура повітря все одно утримуватиметься на мінімальних додатніх позначках.

Попри таку погоду, розслаблятися не варто – зима ще буде. А поки, насолоджуймось неочікуваним теплом і  починаймо прицінюватись до ялинок – все-таки до Нового року залишається два тижні.

" " " "