Погода на Хмельниччині: літо затримується у холодних хмарах

Найближчого тижня синоптики суттєвого потепління не обіцяють

1418

Схоже, що  кліматологи, які передрікали нам холодне літо, таки, мали рацію. Принаймні, травень, який зазвичай у наших широтах був майже літнім місяцем, цьогоріч так і не потішив нас теплом. Та й уже не потішить, адже до кінця травня на Хмельниччині стоятиме прохолодна погода.

Зокрема, завтра передбачається погодна ситуація, нічим не ліпша за ту, що маємо сьогодні. Вночі буде холодно і вогко. Температура становитиме лише 8 градусів тепла. А вдень буде навіть прохолодніше, ніж сьогодні – лише +14.

Така ж погода, із мінливою хмарністю, не рясними, але по-осінньому холодними, дощами зберігатиметься до кінця тижня. Літо, яке стартує вже з наступного понеділка, теж зустріне нас прохолодно.

До речі, кліматологи прогнозували таку модель погоди ще у березні. Зазвичай, кажуть вони, погода прагне рівноваги. І якщо взимку були сильні морози, то влітку слід чекати потужної спеки. Однак минула зима запомагалася нам незвичною м’якістю. Подекуди, у затишних дворах, на початку грудня ще відцвітали літні квіти. Отож і матимемо тепер “дзеркальне” літо – із млявою погодою і поодинокими проривами теплого повітря. Загаом же, кажуть синоптики, найспекотнішим цього літа має бути серпень. Однак за ним відразу настане дощовий і прохолодний вересень. Втім, не будемо так далеко зазирати. Нам би у червні хоч трохи літа .

" " " "