Понад 20 живих пейзажів. У Хмельницькому презентували живописну виставку «Подорож до себе» художниці Гаяне Атаян.

847

Споглядати сучасне мистецтво та шукати шлях до себе. У Хмельницький із персональною виставкою завітала художниця Гаяне Атаян. Її роботи представлені у двох виставкових залах художнього музею. У першій – сучасні пейзажі, інша експозиція складається із дипломної роботи та ескізів її мами – художниці Тетяни Яблонської.

Ліричне, камерне і таке тихе – так про свої роботи розповідає київська художниця Гаяне Атаян. У Хмельницькому обласному художньому музеї експонують її персональну живописну виставку «Подорож до себе». Назва зворушлива, бо має символічне підґрунтя. Адже у фондах музею зберігається дипломна робота художниці «Ольвія. Біля джерела» 1983 року. Нині її також експонують. Вона відрізняється технікою та стилем від сучасних робіт художниці.

Окрім дипломної роботи, художниця надала ескізи. Їх допомагала створювати матір – відома українська художниця Тетяна Яблонська.

В іншому залі – сучасні роботи. На них зображені сміливі пейзажі. Крізь сухе гілля дерев та листя кукурудзи виринають архітектурні об’єкти.

На перший погляд усі картини подібні між собою. Та мистецтвознавці розповідають, за цими кольорами і стилістикою криється глибокий сенс.

Переглянути виставку «Подорож до себе» у Хмельницькому обласному художньому музеї можна до 15 березня.

 

" " " "