Понад 70 відсотків жителів Хмельниччини мають борги за газ

Відразу після завершення карантину газопостачальники мають намір взятися за примусове стягнення боргів

1144

На Хмельниччині борги споживачів за газ ростуть із завидною швидкістю. Так, лише за вересень поточного року краяни зростили свій сумарний борг перед газовиками на 50 мільйонів гривень. Нині у боржниках ходить понад 74% споживачів підприємства “Хмельницькгаз Збут”, Про це повідомила прес-служба компанії.

На кінець вересня сумарний борг жителів Хмельниччини за газ становив 393 мільйони гривень. Це не тільки вище ніж на кінець серпня, а ще й на 8 мільйонів більше ніж торік на цю пору.

У ТОВ “Хмельницькгаз Збут” вважають, що цьогоріч жителі області стали менше платити через карантин. Адже ще навесні, коли він почався, уряд заборонив припинення комунальних послуг боржникам. Тоді й почали деякі користувачі, вважають у компанії, зловживати даним владою послабленням. В результаті, борги за газ зросли попри те, що упродовж весни-літа нинішнього року вартість блакитного палива була нижчою, ніж торік.

Але так довго тривати не може, попереджають у “Хмельницькгаз Збуті”. Адже й самому підприємству немає чим розраховуватись зі своїми постачальниками, виплачувати зарплату своїм співробітникам та оновлювати основні фонди.

Читайте також: Подорожчання газу: хмельничанам слід бути готовими

Отже, відразу після завершення карантину газопостачальники мають  намір узятися за боржників і змусити їх сплатити заборговане. Якщо не вдасться схилити їх до добровільної сплати боргів, то компанія діятиме через суд.

Аби не доводити справу до суду, компанія пропонує краянам вже зараз укласти з нею договори реструктуризації боргу та почати його повертати одночасно зі сплатою поточних платежів. Таким чином боржники зможуть і повернути газопостачальникам те, що завинили, і не позбутися субсидії.

" " " "