Попався втретє за рік: водію Полонщини доведеться сплатити 51 тис. грн за п’яне водіння

483

На Хмельниччині 29-річного водія вкотре судили за їзду в стані алкогольного сп’яніння.

Ігнорував суд, їздив напідпитку та ще й без документів. Полонський суд оштрафував на чималеньку суму любителя поганяти п’яним. Молодика притягують до відповідальності вже втретє за рік.

“Полонський районний суд визнав 29-річного водія з села Полонської тергромади винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 КУпАП, та наклав на нього стягнення у виді 51000 гривень штрафу”, – інформує пресслужба суду.

Востаннє чоловіка напідпитку зупинили 16 жовтня цього року в Полонному на вул. Лесі Українки. Молодик кермував автомобілем «Рено Мастер».

Правоохоронці помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Від нього тхнуло алкоголем, а також була порушена координація рухів та мовлення. Полісмени запропонували чоловіку пройти огляд на стан тверезості, як на місці зупинки, так і у медичному закладі, проте молодик відмовився. Це засвідчує відеозапис з нагрудної камери патрульного.

На суд чоловік теж не з’явився, хоча достеменно знав про дату і місце розгляду справи.

Тому, дослідивши усі матеріали справи, суд дійшов висновку, що вина водія об’єктивно підтверджена сукупністю зібраних доказів.

Зважаючи, що молодик вже двічі за рік попадався напідпитку та притягався до адмінвідповідальності за статтею 130 КУпАП, суд визнав його винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 Кодексу України про адмінправопорушення.

“Суд врахував, що водій не має водійських прав й автомобіль «Рено Мастер» йому не належить, відтак призначив покарання в межах санкції статті без позбавлення права керування транспортними засобами та без конфіскації авта”, – зазначає пресслужба суду.

Наразі постанова ще не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

" " " "